neljapäev, 4. oktoober 2018

Donna



Sellest on möödas juba 10 kuud, kui meie pereelu muutus totaalselt. Nimelt otsustasime võtta endale koera.
Tõu valimine käis selle järgi, et oleks allergia vaba, lastesõbralik, vähe karvu ajav. Selleks koeraks osutus samojeed.
Hakkasime otsima pesakondi, eestis on järjekorrad nende koertele umbes aasta. Paljud ei müü neid koeri korteritesse, mõndade kohustuslik tingimus on näitustel käimine....meie aga tahtsime lihtsalt lemmiklooma.
Ühel õhtul panin interneti otsingusse samojeedi kutsikad ja muidugi kohe helistasime ja läksime järgmine päev vaatama. Valisime emase. Emane on koduhoidja, rahulik..

Eks teada asi on et väike kutsikas võrdub väikese beebiga, väljaarvatud see, et beebil vahetad mähkme ära ja asi korras. Kutsikas pissis iga poole tunni tagant, peale mängimist, peale söömist kohe õue. Oli talv, magasin koguaeg riietega, et kohe teda õue viia. Olin pikalt nagu zombi, magamata ööd. Hammaste vahetus ja närimisvajadus. Esialgu proovis jalanõusid, ostsime jalatsikapi. Kõik peitu. Siis proovis diivanit, keelasime....jäi sinnapaika. Ostsime erinevaid mänguasju, need väga ei huvitanud teda, eks teadagi asi et keelatud vili on kõige magusam. Ootasime pidevalt seda aega, et kohe kohe on see kõik möödas...

Praegu on Donna 10 kuune, selline pätt et annab olla. Kes ütles, et samojeed on rahulik koer? Kõik teada ja tuntud spetsialistid õnneks lohutavad, et see kõik läheb mööda. Praeguseks on meil kodus selline olukord, et kaks vaipa on ära söönud, põrandas on auk, sest kaevamise isu on nii suur. Põrandaliistud on kõik üles kaevatud. Mulle soovitati panna sinepit nende kohtadesse, kus närib. Oh õudust, aga talle maitses see sinep. Puidust aknaluad on ka näritud, sest tal on päeva aeg igav ja aegajalt ta istub nagu kass aknal ja vaatab välja. Pliit ja pesumasin on ära nositud ja välja vahetatud, sest need vanad talle ei meeldinud. Seintes on ka augud, sest talle need seinavärvid ei meeldi. Tahaks remonti teha aga ei saa, sest koer pidi maha rahunema nii 1,5 aastaselt.
Ahjaa talle meeldivad karvased kapuutsiääred, dressipüksid ja plätud.
Kõige ägedamad on hommikud, kui sätin tööle. Sellel ajal kui paned riidesse, varastab su riided ära ja siis ma ajan teda mööda tuba ringi, vahepeal jõuab terve wc paberi rulli ära virutada, jälle jooksen. Koerale teeb see nii rõõmu, et ma mängin temaga...
Donna riidlemist ei kannata, haugub vastu ja jääb veel õigust ülegi.
Muidugi positiivsed asjad kaaluvad üle. Armastame teda ikka üle kõige ja ootame millal saab ta täiskasvanuks.Truu sõber kogu eluks, nutikas terapeut ja sarmikas suhete sõlmija.

Kes rääkis, et samojeed kõige leebem tõug? Siis pole see inimene õiget samojeedi näinudki.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar