reede, 26. oktoober 2018

Nutimaailma noored



Kui ma alustan sõnaga tänapäeva noored, ma tunnen ennast mingi vanamutina. Kirjutaks täna 12a-15a tüdrukutest.
Mäletan kui mina olin selles vanuses ja proovisin punast huulepulka, sain riielda ema käest, et pese maha ja sain veel koduaresti. Selles vanuses, ma mängisin kodus barbi nukkudega, arsti ja õpetajat oma pehmete kaisukatega.

Tänapäeval on instagram täis mingeid seksuaalse alatooniga fotosid, kus tüdruk poseerib ookeani vetes, istub põlvili ja upitab oma tagumiku tahapoole. Või siis ronib basseinist välja, ja väänab oma keha ikka nii, et peagi suureks kasvavaid tisse oleks näha. Miks vanemad lubavad selliseid asju teha?
Või kuidas saab 15 aastane olla terviseala spetsialist, kaalub toitu ja nõustab noori kuidas õigesti toituda ja sporti teha? Mina sõitsin sellel ajal oma rohelise jalgrattaga, millel oli roostes pakikas ning sõin makarone suhkruga. Täitsa elus omadega.

Teine asi, millest ma pole aru saanud, noored küsivad insta storys: Küsige midagi? Ja siis teised jälgijad küsivad ala millega su vanemad tegelevad? Miks te nii palju aastas reisite? Mis su lemmik auto on? Tüdruk ütleb, et minu lemmik auto on porsche. Ei tea, kui sa sõidaksid moskvitšiga, kas siis see oleks ka su lemmik auto? Iseloomusta mind? Wtf? Ja postitakse ikka neid häid iseloomustusi nt: nii nunnukallipai musukas oled. Hästi noh :D
Ja siis need noored laovad oma terve elu ette....ja vastatakse muidugi kõiki asju ülivõrdes. Jääb mulje, et vanemad kiidavad selle heaks, et näidata et me olemegi tegijad, meil on võimalused.
Fotodel poseeritakse ikka nendega, kellel on sarnased eluvaated, kes jaksab endale lubada reisimist, shopingut, peened restoranid. Kui sa paned starbucksi foto ülesse, oled sa juba tegija.

Ja siis ütleb üks papa, laps helistab mulle ainult siis kui tal midagi vaja-raha tahab. Ja kurdab, et issand ostad lapsele 500 euri eest jope, järgmine aasta juba väike. Ja siis veel imestab inimene, et laps on ära hellitatud.
Lapsevanemad ise teevad kõik selleks, et laps saaks ikka kõik mis ta tahab.

Pervod liiguvad igal sammul ja mõelge korraks, jah see tundub rõvedana....aga kui Teie lapsel on sellise alatooniga fotod avaliku kontona saadaval, siis pervod ei maga.

Tänapäeva noored on ära hellitatud ja nad pole valmis elus ise vaeva nägema. Ja siis kui issit ja emmet ühel päeval ei ole, siis võib juhtuda valus kukkumine. Täna Sul on kõik, homme Sul ei ole midagi. Seega suhtuge kõikidesse hästi, mitte ainult nendesse kellel on limusiin ja välismaa villad. Võib juhtuda, et see kes õpib praegu koolis kolmedele, võib sind tulevikus tööle võtta!



1 kommentaar: